Vijf Nederlandse natuurgebieden kunnen een zogenoemd Nationaal Landschapspark worden, adviseert de Commissie Verkenning Nationale Parken. In die parken zou niet alleen aandacht moeten zijn voor de bijzondere natuur, maar ook voor het cultuurhistorisch erfgoed. Bovendien zijn ze van internationale allure.

Het gaat om het Waddengebied, de Biesbosch, de Hollandse vastelandsduinen (van Den Helder tot Hoek van Holland), de Veluwe en de IJsseldelta met Weerribben-Wieden.

De commissie, onder leiding van Pieter van Vollenhoven, deed in opdracht van Staatsbosbeheer en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed onderzoek naar welke gebieden daarvoor in aanmerking kwamen.

Categorie├źn: Nieuws

Martjan Kuit

Het Nationale Parken Paspoort is een project van 'dingenmaker' Martjan Kuit. In zijn vrije tijd start Kuit allerlei hobbyprojecten. Van een architectuurroute door misschien wel de gewoonste bloemkoolwijk van Nederland tot een Zwolse zomerhit. De gemene deler? "Ik vind dat het er moet komen, dus heb ik het maar gemaakt."

1 reactie

Welke nieuwe Nationale Parken komen er in Nederland? - Nationale Parken Paspoort · maart 2, 2021 op 6:33 am

[…] Nationale Parken, kan dat niet wat minder? Misschien wel, stelde een commissie onder leiding van Pieter van Vollenhoven eind vorig jaar. De experts wezen vijf […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.